Jij mag naar speltherapie

Je ouders hebben voorgesteld dat je naar speltherapie gaat. Ik wil je graag vertellen waar dat voor is en wat je in speltherapie gaat doen.

Waarom willen je ouders dat je naar speltherapie gaat?

Dat kan verschillende redenen hebben, soms gebeurt er iets naars. Je wordt bijvoorbeeld gepest of hebt steeds ruzie. Je ouders gaan scheiden of er is iemand doodgegaan. Of je bent al een tijdje bang of boos terwijl je niet weet waarom. Je wilt er wel over vertellen maar je weet soms niet aan wie en ook niet wat je precies wil vertellen. Je voelt je niet prettig. Dat is ook wat je ouders merken aan jou.

Wat gaan we doen?

Bij speltherapie mag je elke week 50 minuten spelen in de spelkamer. Daar kun je van alles doen. Je kunt er tekenen, iets bouwen, knutselen en met Playmobil spelen. Er zijn spelletjes, verkleedkleren, een zandtafel, een kasteel met ridders, een poppenhuis en nog veel meer. 
Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest, ga je je beter voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, boos of bang. Want tekenen, iets bouwen, knutselen of spelen helpt. En het is fijn als iemand je begrijpt. 

 

Wie ben ik?

Een speltherapeut is er voor jou en zij kan jou helpen. Therapeut betekent helper. 
Ze vindt het belangrijk wat jij speelt in de spelkamer en ze speelt met je mee als jij dat wilt. 
Ook zal ze af en toe met je ouders of met school praten zodat iedereen om jou heen jou beter leert begrijpen en verder kan helpen. 


Tot ziens in de spelkamer, de speltherapeut!